fredag 14 oktober 2011

Sigge-bus

Jamarns så länge det var sen sist. Har inte kunnat få ner matte vid datorn på hur länge som helst för att skriva åt mig men nu äääntligen! Och till viss del får jag kanske tacka Sigge, ägen om just den gesten  att tacka honom för något sitter långt in... Hör här bara:

Jag tänkte jama om ett speciellt bus som Sigge brukar hitta på. Han har flera på sin repertoar och detta är bara ett i mängden, men en riktig specialare som han använde sig av senast imorse. Han tyckte det var ett lämpligt tillfälle eftersom matte hade sovmorgon och inte skulle jobba på det sjuka huset.

Således.... tiiiiidigt imorse, medans det fortfarande var mörkt ute slog Sigge upp sina hasselbruna och bestämde sig för att det var dags för alla andra att vakna oxå. Matte har ofta ett vattenglas brevid sängen och det roade han sig med att välta ut. Han gör det väldigt sofistikerat, hälften på golvet nedanför sängen, hälften I sängen där matte ligger. Matte vaknar! Yrvaken och morrar. Ja 2beningar kan morra. Matte kryper iväg till en torr del av sängen, Sigge hoppar glatt ner på golvet och börjar traska runt i blötan. Traskar runt runt så att den långa pälsen mellan trampdynorna får suga åt sig vatten ordentligt. Plask plask, trask trask.
När Sigge är nöjd och känner att tassarna är så våta som de kan bli hoppar Sigge upp i sängen igen. Under denna tid som förflutit med Sigge traskandes på golvet har matte somnat om igen. Nu tar Sigge ett lätt skutt upp i sängen, svisch! Bara för att promenera på de delar av matte som sticker ut under täcket. Klafs klafs, matte kall och blöt av Sigges tassar, morrar igen men inser att det är lika bra att stiga upp.
Själv ligger jag i andra sängen och tittar storögt på. Nåt sånt här skulle det aldrig falla mig in att göra..... Men sån är våran Sigge! Pust!


Sigge in action med muslingen

2 kommentarer:

 1. Hihi... Sigge är en kul kisse. Kattungar kan hitta på mycket om dom vill! Fast er matte kanske har lärt sig att inte ha sitt vattenglas så nära sängen nästa gång *fniss*

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Way to go Sigge !!!
  Själv dänger jag mina STORA goseråttor i huvudet på matte ;-)

  SvaraRadera