fredag 22 juli 2011

Nu är han här

Nu har jag träffat honom. Den nya pälsbollen.... Men vi tar det från början.....

För två dagar sedan gick matte upp jamarns jättetidigt och lastade in en tom (!) kattbur i bilen. Jag började ana oråd direkt. Varför ta med en tom kattbur?? Varför lämna mig hemma??
Hon var borta jättelänge och kom hem klockan jättesent. När hon kom hem var jag så glad att jag glömt allt vad tomma kattburar heter och var bara nöjd med att få gå ut och få lite luft i pälsen innan det var dags att gå och sova.
Senare under kvällen kom det att hända fler märkliga saker.... jag fick inte sova i mattes sovrum som jag brukar för dörren var stängd.... och jag hörde konstiga pip därinifrån.... Jag började tro att matte skaffat ett gäng levande muslingar för att överraska mig.

På morgonen låg jag kvar utanför mattes dörr, jag ville ju hålla vakt om nån musling kanske skulle rymma ut under natten. Man kunde ju få sig ett skrovmål i så fall. Men inga muslingar syntes till. Och dörren hölls fortsatt stängd under dagen.

Jag fick hålla mig till tåls till fram på eftermiddagen när jag äntligen fick komma in och undersöka pip-ljudet närmare. Och vad skådade mitt norra öga?? Jo en creme-färgad pälsboll som genast kom glatt springandes emot mig. Vilken fräck en, bara komma fram sådär!!


Sniff sniff .... Vem är du då??

Måste nog tassa till dig lite grann....


Om ni inte skvallrar för matte så måste jag jama att jag blev lite glad i den lille pälsbollen på en gång. Det verkade vara en ganska lattjo typ. Efter några grundliga nosundersökningar av hela pälsbollen så var jag tvungen att testa hans kondition och reaktionsförmåga. I testet ingick sängrejs, bakhåll bakom kudde, muslingsattack, nedläggande av muslingsbyte.
Ja även där fick han faktiskt godkänt.


Hoo hoo Bullen! Var är du??

Om jag bara kikar lite runt hörnet...

Matte hade framme blixtmojängen men vi var så snabba att matte hade svårt att få till det på bild. Man kan säga att vi var snabbare än blixten!

Attack!!


Ger du dig??


Jag tassar nog till dig en gång till!


Och igen!


Jiiiha....... bäst du passar dig din lilla pälsboll !


Inte ett enda svärjam utdelades under vårat första möte så jag kan nog jama att vi är redan ganska bra tjompisar.

Blev du trött din lilla slyngel? Bäst att hålla koll på dig i alla fall.


Trötter


6 kommentarer:

 1. Men vad roligt ni verkar ha det redan! Du ser vad bra matte gjort! Att komma hem med lekkompis till dig! Nu kommer du att få springa! Fniss!!
  Vad heter pälsbollen?

  SvaraRadera
 2. Vilken söt liten Pälsboll din matte kommit hem med !!!
  Jamarns bra att ni blev lektjompisar direkt och att han fick godkänt i alla dina test :)
  Tjusig färg på pälsbollen = Cremefärgat rules !!!

  SvaraRadera
 3. Ja han är nog inte så tokig ändå.... jag som befarat det värsta. Nån som har tips på vad jag ska kalla slyngeln??

  SvaraRadera
 4. Verkar vara en trevlig tjompis som du har fått hem!Bra början. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Åh, vad roligt att matte kom hem med en tjompis. Söt är han också, fast inte lika söt som du förstås:)

  SvaraRadera
 6. Skoj att ha en tjompis att busa med! Klart att matte inte hinner med att ta kort när ni leker. Tvåbeningar är ju så långsamma! Fina bilder blev det ändå. Kurr och burr.

  SvaraRadera