tisdag 2 augusti 2011

Gräs-premiär

Min sekreterare har haft alldeles för lite tid med sina arbetsuppgifter ett tag.... Och mitt bloggande har därför blivit lidande :-(
Jag ska mjaua till på skarpen för så här kan det inte fortsätta...

Lilla Sigge har boat in sig ordentligt i mitt hem och far mestadels runt som en duracell-kanin och jagar allt som går att jaga. Det är tygråttor, spindlar, flugor, han jagar sin egen skugga och i brist på annat att jaga så jagar han sin egen svans.... Vilken knasboll!!
Jag vet inte vad han får all sin energi ifrån men full rulle är det mest hela tiden.

I helgen var matte borta med en av sina gnäggisar och då kom lek- och mattanten Lisbeth istället. Då blev det mys med henne en stund. Sen kom matte hem sent på söndagskvällen och då hade vi längtat, i massor !! Mjauu vad vi ville mysa då :-)

Sigge är ok för det mesta men ibland måste jag uppfostra honom lite och tassa till lite grann. Han har liksom inga gränser emellanåt. Jag menar... en fin herre som jag vill ju tex gå på toa ifred... men ofta kommer han då och tassar till mig (hrmpf!), och då måste jag ju tassa tillbaka. Och så äter han väldigt mycket oxå, man måste hålla sig framme när godsaker vankas i köket för Sigge slukar allt i sin väg.

När han blir för jobbig som ungdomar lätt kan bli så tar jag min tillflykt ut på ägorna och patrullerar av dem en stund. Där är det oftast lugnt och skönt.

Ikväll fick Sigge följa med ut på gräset för första gången, matte hade köpt en sån där sele åt honom precis som jag har. Måste ju säga att han var ganska duktig ändå med att premiär-gå i sele. Gräset tyckte han var lite stickigt till en början men han vande sig snart, och han fattade direkt att gräs är nomnom så vi satt en stund och åt båda två.

Sigge har span på en insekt

Och försöker fånga den

Patrullerar ägorna

Tycker att gräset är stickigt

Jag har koll genom häcken

Oh sole mio......
En kvällsserenad

Man måste ha koll på slyngeln, han har alltid nåt bus planerat

Dags att tassa till honom lite, i uppfostringssyfte

Ja nu säger jag till med tassen igen


Gräs.....nomnomnom


2 kommentarer:

  1. Full rulle hos er då! Fina bilder! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Matte tycker det är bra att du uppfostrar slyngeln lite emellanåt , det verkar ju behövas :)

    SvaraRadera